Monday, November 3, 2014

Biskut Marie Dan Susu

5:07 p.m Monday
Tanjong Malim

"waaaaaaa! petang begini harusnya buat apa yaa"?? lalu aku terpandang cawan limited edition Coca Cola hadiah dari sahabatku.. "Slurppppp", aku terbayangkan susu jenama Gooday dalam peti ais. tidak menunggu lama aku pun dengan berlari gaya pelari watson zuppppppp 3saat aku berlari... yeahhhh ! aku menang juga..detik hatiku.. ini hanyalah cara aku bergurau dengan tubuh aku sendiri.

"kahkahkahkah" gelak aku sendirian..  tuang susu dalam gelas khas tu beb.. memang selalu aku buat. Cehhhhhhh baru nak kasi tau. sampai je dalam bilik aku terpandai Biskut Marie cap Ping Pong.. krakkkk Krukkkkk krakkkkk... pehh sedap seh makan biskut ni.. cecah susu lagi kan. nak poyo sendiri.. biskut ni perisa kopi.. bertukar warna air susu ni jadi coklat. sebab hitam campur putih jadinya coklat bukan???

kruppp kruppp sedapnya sambil baca buku "what A Girl Want" ... huh nak buku orang putih.. buku orang coklat tiada ke aku nak baca?? eiiiiiiiiiii menyibuk je kau ni..detik perasaanku.

ehhhh segalanya dah habis? bila masa aku makan? buat-buat lupa pulak eh..cetttttt kenyang sudah..
okay kembali tidur.

Thursday, October 30, 2014

Exhibition of Photography -The City : Becoming And Decaying reached at Malaysia







Satu acara pameran sedang berlangsung di Galeri Petronas sekarang ini.
 Pameran  fotografi itu sedang bermula pada 23.09.2014 sehingga 02.11.2014. Institusi yang terlibat menjayakan pameran ini adalah GOETHE INSTITUT.

18 Artist in The Exhibition 

Maurice Weiss
Thomas Meyer
Frank Schinski
Espen Eichhofer
Pepa Hristova
Jordis Antonia Schosser 
Harald Hauswald 
Linn Schroder
Dawin Meckel
Ute + Werner Mahler
Andrej Krementschouk
Julian Roder
Anne Schonharting
Heinrich Volkel
Sibylle Bergemann
Jorg Bruggemann
Annette Hauschild


Description:

The City : Becoming and Decaying

The City is the origin of civilization, melting pot of cultures, mentalities, religions and ideas. Each day around the world almost 200,000 people are moving from countryside to the cities, looking for a better life, security, freedom, and prosperity. The City offers  great chance, but also great risks for each individual: poverty, criminality and anonymity as well as blatant contrast which shape many megacities today. Although: The city is the future of the world, the place which determines how people will henceforth live together.

The 18 photographers of the German agency OSTKREUZ are on the guest for finding the urban realities of today: How are people living in Tokyo and Manila, Lago and Las Vegas, Berlin, Minsk and Gaza? Made up of overall 22 cities around the globe, the photographic essays - a once- only long-term project. Shown are cities as place of future hope, but also in a way in which the seem to perish under the waste and chaos. All pictures present as whole: the city of the future.

OSTKREUZ is the most significant German photo agency. Founded at the end of the GDR in East Berlin after the model of Magnum it hosts the most import contemporary German photographers. To its 20-year-anniversary OSTKREUZ members conceptualised and realised the exhibition " The City.Becoming and Decaying", Which is on an International tour since 2010.

information:
galeripetronas.com
www.ostkreuz.de



Tanjong Malim,  02:29pm
 by: Miss Kiw1


Saturday, June 21, 2014

Miss Kiw1 Demam Teruk



Bissmillah pembuka bicara.

Miss Kiw1 mengalami demam yang sangat teruk.. hari pertama Miss Kiw1 hanya mengalami batuk sahaja, selang beberapa jam Miss Kiw1 mengalami bersin.. oh Tidak !! inikah petanda Miss kiw1 akan demam??
pada malamnya selepas pulang dari kerja. Miss batuk tidak berhenti2.. kebetulan pula miss kiw1 kehabisan air mineral. miss kiw1 cuma sapu minyak balm CNI je la. kesian pula  tengok diri ni. memang kena pantang makan makanan berminyak la jawabnya. huk huk huk

cuaca sekarang sangat panas.. bertambah pula dengan Malaysia mengalami El-Nino. yakni kemarau yang berpanjangan. kemarau sedang berlaku sekarang. 


gambar rajah di atas tu sebagai penerangan kepada anda tentang fenomena El-Nino ini. sebagai langkah berjaga-jaga, Miss Kiw1 banyak juga minum air. Air mineral tau. Air sejuk tak minum dah walaupun hati ni dah memberontak nak makan aiskrim dan minum ais. huhu sabarlah wahai hati.  sengal-sengal badan pon dah kurang. Pengambilan jus buah amat digalakkan. supaya badan anda cepat sihat. buah yang paling sesuai untuk di ambil ketika demam ni ialah buah : 
tadaaa Buah kelapa. sangat bagus untuk menurunkan suhu badan.
sebelum minum baca selawat ke atas Nabi Muhammad dan minum. 






Tuesday, April 29, 2014

percutian di Pulau Langkawi

percutian yang sangat dinantikan oleh semua orang.
miss kiw1 mencadangkan anda ke pulau Langkawi. sangat best bila anda pilih musim yang sesuai. pengalaman miss kiw1 ini akan dikongsikan dengan anda semua. jika anda pergi dengan bas,pilih la bas yang betul-betul tiba ke Kuala Perlis sebab jeti kuala perlis paling dekat dengan Pulau Langkawi.

harga tiket feri cuma berharga RM 18. sehala ye. kalau nak pergi balik pun boleh .pandai-pandai la anda tempah tiket. kebiasaannya, pelancong yang suka aktiviti air akan pilih lokasi ini. memang best dan menakjubkan. mereka ada sukan bermotor dan payung terjun. syok wooo.

harga pun boleh tahan kerana sangat berpatutan. penginapan pula cari yang lebih menjimatkan. nama pun travel. tak perlu mahal-mahal. sebab anda jarang duduk dibilik penginapan. sangat rugi apabila sewa mahal.

miss kiw1 malas nak cerita panjang. anda boleh pergi sendiri .anda patut melihat sendiri keindahan alam dan boleh shopping chocolate.

Sunday, March 9, 2014

Pesawat MH370 hilang dari radar

Semalam sewaktu miss kiw1 layan karenah customer, miss kiw1 terpandang skrin tv. sangat mengejutkan apabila pesawat Malaysia Airlines milik negara Malaysia telah 'hilang'.  pesawat itu sepatutnya tiba di Beijing tetapi tak dapat dikesan. apa yang berlaku hanya Allah sahaja yang tahu. Sama-sama kita memohon petunjuk dariNya. Semoga semuanya selamat. Amin. #prayforMH370.

Friday, February 14, 2014

Tentatif menarik bagi peminat BUKU Tahun 2014


Hari ini miss kiw1 menerima whatsApp dari sahabat sekolah . Dan sangat tidak best apabila line internet atau wifi tak cukup kuat untuk download gambar. dan akhirnya dapat juga aku melihat maklumat tu..
memang best sebab banyak pesta buku akan diadakan dalam masa yang terdekat ni. tak percaya??\

nah tengok ni:


haa kau.. rambang biji mata !


jadi bagi sesiapa yang berminat nak pergi ke pesta buku boleh singgah ye.. tak rugi pergi. sambil cuci mata dapat juga ilmu pengetahuan dengan membeli buku ilmiah. luar permandangan luas pengetahuan bukan.??

baik lah bertemu lagi di lain hari bersama Miss Kiw1 okay.
assalamualaikum.. ^____________^


Thursday, February 6, 2014

berjogging di tasek

miss kiw1 selepas berjoging.

hai semua.. miss kiw1 baru lepas jogging. sempat ambil gambar sendiri. miss kiw1 jogging di tasek kat kawasan Tanjong Malim. keluasan tasek ini seluas padang bola sepak dan miss kiw1 berjaya membuat larian sebanyak 2 pusingan je. alahai.. nak lari lagi tapi ramai sangat pengunjung duduk kat kiri kanan. segan pula nak berlari.  

tap sekurang-kurangnya miss kiw1 ambil masa 30  minit hari ini. 

nak beat orang lain pun tak lepas. kena joging seorang diri baru dapat 5 round. ^__^

kat bawah ni merupakan lokasi tempat miss kiw1 jogging. nama tasek ni ialah Tasek Proton City. memang popular tempat beriadah ni.  kat sebelah hujung ada orang jual aiskrim.. hahahaha lepas jogging kita makan aiskrim pula. selamat lemak kat badan ni dah berkurang. yeahh jom kita jaga kesihatan.. 

~badan sihat minda cergas~

tasek cantik kan?tasek buatan manusia




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...